Loading...

Vuosien mittaisen kehitystyön tuloksena olemme luonneet ainutlaatuisen KA-malliston — ottaen huomioon asiakkaidemme erilaiset tarpeet. Taloudellisuus, ekologisuus ja laatu ovat meidän tärkeimpiä arvoja ja se näkyy jokaisessa pinnoitetussa renkaassa, mutta jokainen rengasmalli on kehitetty vastamaan hyvin spesifiä tarvetta ja käyttökohdetta. Pääset tutustumaan tarjoamiimme malleihin ja näiden tarkempiin ominaisuuksiin alta.

KA-malliston kehitystyö on tehty yhteistyönä arvostetun kumialan valmistajan kanssa. KA-Renkaan oma pinnoittamo Varsinais-Suomessa, Koski TL pitäjässä on palvellut raskaan kaluston kuljetusalaa jo yli 20 vuoden ajan. KA-Mallisto on saanut laadukkaan leimansa pitkän linjan ammattilaisilta.

”Kokemuksemme antaa vahvan pohjan lähteä soolouralle ja tehdä oman tuotteen ja jopa tuoteperheen” lausuu toimitusjohtaja Kalle Ojala

Uuden pinnoitteen ja renkaan kehittelyssä olennaisen tärkeää oli luoda ympäristöarvoihin nojaava ja asiakkaalle kustannustehokas vaihtoehto raskaan sarjan kalustolle.

MIKSI PINNOTTAA?

Pinnoittamisen hyödyt ovat konkreettisemmat kuin koskaan. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme suurin mahdollinen taloudellinen hyöty. Hyvien rengasrunkojen pinnoittaminen on taloudellisesti järkevää, sillä uudelleen pinnoitetulla rengasrungolla voidaan ajaa tuhansia kilometrejä turvallisuudesta tinkimättä. Pinnoittaminen on myös ekologista, säästät siis luontoa ja selvää rahaa!

KA-S1® – RENGAS TULEVAISUUTEEN

Haluamme esitellä sinulle KA-S1®:n, KA-renkaan pinnoitettujen renkaiden tuoteperheen esikoisen.

KA-S1® on ekologinen ja edullinen, laadukas kotimaisen suunnittelun ja kärkiosaamisen pinnoitettu rengas. Huippuunsa kehitetty kumiseos on optimoitu antamaan renkaalle alhaisempi vierintävastus. Vierintävastuksen vähentyessä kaluston polttoainekulutus pienenee. KA-S1® tarjoaa selkeän kustannusäästön ja alhaisemmat hiilidioksipäästöt.

Pinnoitetun renkaan ympäristövaikutukset ovat kiistattomat. Uuden teknologian myötä KA-S1® pääsee tarttumaan myös ekologisiin näkökulmiin yhä syvemmälle.

”Ensimmäinen uuden pintaseoksen omaava renkaamme KA-S1® on vetorengas maantieajoon. Tarkoituksena on laajentaa tuoteperhe kattamaan kaikkia raskaan kaluston pinnoitettavia rengasmalleja.”

KA-S1® tarjoaa markkinoille vaihtoehdon niin vetävälle akselille kuin vapaasti pyörivälle akselille. Nyt saatavilla myös kapeampi vetorengasleveys, esim bussi käyttöön! Pinnoittamme uusiorenkaamme kokonaisuudessaan Suomessa Koskella, pitkän linjan osaamisella ja paikallisin tekijöin.

Laadukas testivoittaja

KA-S1® Energialuokitus

KA-S1® on testattu Saksassa rengasalalla tunnustusta keränneen Prüflabor Nord GmbH huippulaboratoriossa. KA-S1® rengasta testatttiin vertailukelpoisissa olosuhteissa useiden päivien ajan. Testeissä simuloitiin myös kuorman vaikutusta renkaan suorityskykyyn, vierintävastukseen ja energiataloudellisuuteen. Kaikissa näissä kategorioissa KA-S1® selviytyi selkeänä voittajana. KA-S1® renkaan vierintävastus Cr arvo oli yli 20% alhaisempi kuin vastaavassa kilpailijan renkaassa*. Pinnoitetun KA-S1® renkaan huippuominaisuudet on nyt siis myös tieteellisesti todennettu!

Pinnoitetut renkaamme ovat testattuja ja laatujärjestelmän hyväksymiä. Tuotantoamme valvotaan vaatimusten mukaisesti Traficomin toimesta.

Ekologinen ja edullinen

KA-S1®:n ainutlaatuinen kumiseos tarjoaa alhaisemman vierintävastuksen ja vähentää sitä kautta myös polttoaineen kulutusta. Pinnoitettu rengas tarjoaa ajossa keskimäärin 30 prosenttia alhaisemmat hiilidioksipäästöt.

Polttoaineen kulutuksen huveten yhtä matkaa vierintävastuksen kanssa, KA-S1® tarjoilee rahallista etua aina myös ajossa. Upea uutukainen antaa lisäksi mahdollisuuden suosia kotimaista osaamista, KA-Renkaan kehitystyön helmenä.

Uusi pinnoitettu KA-S1® on ympäristövastuullinen, kotimainen ja polttoainetaloudellinen rengas yrityksesi raskaan kaluston tarpeisiin.

KA-S1® saatavilla nyt pinnoittamo.fi verkkokaupasta!

KA-T1™ – JÄÄTÄVÄÄ PITOA

KA-tuoteperheen toinen jäsen, talvivetorengas KA-T1™, tarjoaa huippuunsa kehitetyllä kumiseoksella parasta mahdollista pitoa pohjoismaiden nopeasti muuttuviin keliolosuhteisiin.

KA-T1™ on ekologinen ja edullinen, laadukas kotimaisen suunnittelun ja kärkiosaamisen pinnoitettu rengas. Huippuunsa kehitetty kumiseos on optimoitu antamaan renkaalle paras mahdollinen pito. Pidon tarve talvisissa olosuhteissa on merkittävä ja KA-T1™ on kehitetty varmistamaan yhdistelmän turvallisuus näissä haastavissa olosuhteissa. KA-T1™ tarjoaa jäätävää pitoa ja tämän myötä luotettavuutta kaikkiin raskaankaluston ajoihin.

”Toinen kustomoidun pintaseoksen omaava renkaamme KA-T1™ on vetorengas talviseen maantieajoon. Tarkoituksena on laajentaa tuoteperhettä tulevaisuudessa kattamaan kaikkia raskaan kaluston pinnoitettavia rengasmalleja.” Sanoo tuotepäälikkö Niko Rajala KA-Renkaasta.

KA-T1™ tarjoaa markkinoille vaihtoehdon erittäin pitäväksi vetorenkaaksi. Tämä pinnoitettu uusiorengas on saatavilla eri leveyksille, esim kapeammat mallit sopivat pienemmälle kalustolle tai linja-auto liikenteen käyttöön. Pinnoitamme uusiorenkaamme kokonaisuudessaan Suomessa Koskella, pitkän linjan osaamisella ja paikallisin tekijöin.

Muuttuvaan maailmaan

Ilmastonmuutos on yksi merkittävimmistä pitkäaikaisista muutoksista lähihistoriassamme. Sen seurauksena Suomen ilmasto on muuttunut, talvisin Etelä-Suomessa on hyvinkin erilaista kuin 10-15 vuotta sitten. Lämpötila sahaa nollan molemmilla puolilla ja sateet tulevat paljolti vetenä. Nämä yhdessä lämpötilan kanssa asettavat haasteita tieliikenteelle. Etelässä on märkää ja välillä todella liukasta, lunta on harvakseltaan. Keski-Suomessa talvi on myös aiempaa loskaisempi.

Näiden muuttuneiden tieliikenne olosuhteiden johdosta lähdimme kehittämään KA-T1™ rengasta, pitävää vetorengasta haastaviin muuttuneisiin olosuhteisiin. KA-T1™ lyhenteen “T” tulee Englannin kielisestä sanasta “Traction“, vapaasti suomennettuna “pito“, se kiteyttää lyhyesti mistä tässä uusiorenkaassa on kyse.

“Asiakkailtamme saadun palautteen perusteella tunnistimme selkeän markkinan vetorenkaalle joka tarjoaa luotettavaa pitoa kelissä kuin kelissä” sanoo KA-Renkaan Raimo Maunula yli 10 vuoden kokemuksellaan raskaankaluston rengasmyynnistä.

Pinnoitetun renkaan ympäristövaikutukset ovat kiistattomat. KA-Malliston tuotteet pääsevät tarttumaan myös ekologisiin näkökulmiin yhä syvemmälle.

KA-T1™ nyt saatavilla pinnoittamo.fi verkkokaupasta! Toimituksen ovat jo käynnissä.

KA-R1™ – LUODINKESTÄVÄÄ PISTOSUOJAA

Suunniteltu kestämään kovissa olosuhteissa

Mallistomme uusin tulokas KA-R1™ pinnoitettu vetorengas on kehitetty kestämään rajumpaa ajoa rakennustyömaan haastavissa olosuhteissa, joissa se on alttiina pistoille, viilloille ja iskuille. Renkaan sivuseinät ovat lisäsuojattu, joten tuloksena on pitkäikäinen luotettava kumppani. Symmetrisen kulutuspinnan kuvion ansiosta elinkaarta voidaan merkittävästi pidentää yksinkertaisesti kääntämällä renkaat ympäri, kun ulkopuoli on kulunut.

KA-R1™ nyt saatavilla pinnoittamo.fi verkkokaupasta!

Vankka rengas, joka kestää hyvin ulkoisia iskuvoimia

Vuosien pinnoitustyön kokemuksella olemme tutkineet tuhansia pinnoitukseen tulevia rengasrunkoja ja näiden havaintojen perusteella lähdimme kehittämään uutta tuotetta, joka antaa paremman suojan pistoilta, iskuilta ja viilloilta. KA-R1™:n erinomainen pistosuoja saavutetaan kulutuspinnan alla käytetystä aramidikuitu- eli Kevlar® -uranpohjavahvikkeiden sekä vahvistetun sivuseinän ansiosta. Kevlar® on jopa viisi kertaa vahvempi, kuin teräs, joten se tarjoaa huomattavasti paremman suojan teräviltä metalliesineilta ja kiveniskemiltä.

KA-malliston uutukainen on ollut koekäytössä muutamalla KA-Renkaan asiakkaalla 2021 vuoden loppupuolelta asti. Tuotetta on kehitetty yhdessä alan ammattilaisten mm. kasettiautojen kuljettajilta saatujen palautteiden ja havaintojen perusteella. Ensi vaikutelmat ovat olleet positiivisia ja rohkaisevia. Meillä on vahva tunne että olemme löytäneet sekä uuden tuotekategorian että asiakastarpeen, johon tämä KA-malliston uutukainen vastaa täysiverisesti, kommentoi Ka-Renkaan toimitusjohtaja Kalle Ojala asiakaspalautetta.

MERKITYKSELLINEN JA LAADUKAS

KA-Mallisto on laadukas ja merkityksellinen tuoteperhe. Pinnoitetun renkaan valmistukseen tarvitaan uusiutumattomia luonnonvaroja vähemmän kuin kokonaan uuteen renkaaseen: se säästää raakaöljyn määrässä jopa 70 prosenttia. Ekologisuutensa lisäksi pinnoitettu rengas on taloudellinen valinta. Hankintahinta on huimat 30 prosenttia uusia renkaita alhaisempi. KA-Malliston tuotteet antavat lisäksi mahdollisuuden suosia kotimaista osaamista, KA-Renkaan pitkällisen kehitystyön helmiä.

Pinnoitetut renkaamme ovat testattuja ja laatujärjestelmän hyväksymiä. Tuotantoamme valvotaan vaatimusten mukaisesti Traficomin toimesta.

KA-Rengas mukana muuttamassa maailmaa

Liikenne kuluttaa yhden kolmasosan kaikesta loppuenergiasta EU:ssa. Suuri osa tästä energiasta on peräisin öljystä. Henkilö-, kuorma-, rekka- ja linja-autot tuottavat yli 70 prosenttia kaikista liikenteen kasvihuonekaasupäästöistä. (Lähde: Euroopan ympäristökeskus) Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti maamme tavoitteena on puolittaa päästöt vuoteen 2030 mennessä.

Tavoitteeseen pääsemiseksi on kehitettävä kestäviä ratkaisuja. KA-Rengas haluaa olla mukana kantamassa vastuuta ja luomassa uutta ajattelua – sekä pyörittää vuosirenkaita pitkälle tulevaan.

*) KA-S1 testissa suoritettiin samanaikaisesti vastaavaan käyttöön valmistettua kilpailijan pinnoitettua rengasta

Lisätietoja tj Kalle Ojala puh 044 787 1190, kalle.ojala@karengas.fi